Waar is Aloe Vera Goed Voor?

Waar is Aloe Vera Goed Voor?

Je hebt vast wel eens van dit plantje gehoord, de Aloe Vera-plant maar Waar is Aloe Vera goed voor? Je leest het allemaal op deze pagina.

De Plant groeit voornamelijk in warme landen als Barbados en Mexico. Deze wonderplant valt onder de vetplantjes en heeft geneeskrachtige eigenschappen. De kleur is blauwgroen en heeft een stekelige vorm met hoornachtige tanden.

waar is aloe vera goed voor

Aloe Vera Sap, geneeskrachtige Gel

Het plantensap van dit wonderplantje kan worden gebruiken tegen zonnebrand en wordt in veel cosmetica-producten verwerkt. Het vruchtvlees van de plant heeft veel geneeskrachtige eigenschappen.

Het vruchtvlees wordt in veel dranken verwerkt waaronder de Aloe Vera drink van Forever. Het sap heeft een gelei-achtige structuur en de smaak is bitter/zoetig van smaak.

De plant bestaat voor ruim 99 procent uit water en het overige deel bevat ruim 200 verschillende stofjes. Vitamines, mineralen, suiker, enzymen en planthormonen. De geneeskrachtige werking van deze vetplant zijn eindeloos.

Wat zit er in Aloe Vera?

 • Vitamine A, C en E: dit zijn allen antioxidanten. Ook verschillende B-vitamines komen voor in de Aloë vera gel, namelijk, foliumzuur, choline en vitamine B12.
 • Acht enzymen, namelijk: fosfatase, alliinase, alkalische amylase, bradykinase (ACE), carboxypeptidase, katalase, cellulase, peroxidase en lipase
 • Meerdere mineralen, namelijk: chroom, calcium, koper, magnesium, selenium, mangaan, kalium, natrium en zink.
 • Twee suikers, namelijk monosacchariden (glucose en fructose) en polysacchariden (glucomannanen en polymannose).
 • Plantenhormonen,  auxines en gibberellinen. Deze hebben een ontstekingsremmende werking.
 • Vetzuren als; cholesterol, campesterol, β-sisosterol en lupeol. Deze blijken een ontstekingsremmende werking te hebben.

Waar is Aloe Vera Goed Voor?

Vanwege de vele stofjes die deze wonderplant bevat zijn de positieve werkingen op het lichaam eindeloos. Hoge vitamine E gehaltes helpen huid, haar en nagels gezond te houden, een poosje Aloe Vera drank drinken zorgt voor een stralende huid, voor glanzend haar en mooie nagels.

aloe vera drank kopen

Ook zit er veel vitamine C en A in deze vetplant en dat heeft weer een positieve invloed op vele processen in het lichaam. Vitamine C is een anti-oxidant dat uw lichaam beschermt tegen vrije radicalen.

Maar wist u ook dat Aloe vera een detox reinigende werking heeft op uw darmen? Stofjes in deze plant ontrekken gifstoffen die jarenlang opgeslagen liggen uit het lichaam, dit heeft als resultaat dat u zich fitter en energieker voelt. Kent u al de Clean 9 Detox Kuur van Forever al?

Het meest bekend staat de Aloe Vera plant toch wel om haar geneeskrachtige werking op onze huid. De plant is zeer effectief tegen zonnebrand. Heeft een voedende werking bij een droge, schrale of gevoelige huid. Huidproblemen zijn te verlichten met Aloe Vera: Acne, puistjes, psoriasis, eczeem en tal van andere huidaandoeningen. Aloe Vera vind je terug in olie, sap en creme vorm.

Waarvoor is Aloe Vera Goed

 • Herstelt de huid
 • Tegen Rimpels
 • Detox en Afval effect
 • Goed voor spieren
 • een Gezonde Darmflora
 • Bij Donkere kringen onder de ogen
 • Bij Acne, puistjes, eczeem etc.
 • Stralende huid
 • Tegen zonnebrand
 • Herstel van wondjes

Waar is Aloe Vera Te Koop?

Zoals je kunt lezen zijn de gezondheidsvoordelen die de Aloe Vera gel met zich meebrengt eindeloos. De sap van de Aloe Plant is waarlijk magisch te noemen. Forever Living is een bedrijf uit Amerika met kilometerlange Aloe plantages.

Bekijk hier hoe de Aloe Vera Gel van Forever tot sap wordt gemaakt en er drank van wordt gemaakt. Van Plant tot klant zodat de klant de sap van de plant kan drinken

De pure sap wordt verwerkt en in een mooie verpakking gestopt. De gel van Forever komt in een 1liter pak en zit vol met pure aloe vera sap. De sap is gestabaliseerd en in haar puurste vorm, namelijk 99,7 procent. Door de hoge concentraties aan sap blijven de gezondheidsvoordelen optimaal bewaard. Aloe Drink Forever kopen

De Aloe drank is op meerdere plekken te koop, bij de Jumbo, Action, Kruidvat etc. Belangrijk om te onthouden is dat niet alle producten die op de markt zijn ook de gezondsheidsvoordelen heeft. De aloe vera drank van jumbo bijvoorbeeld; bevat ruim 30% aan suiker, en de hoeveelheid aan Aloë is niet zoveel waardoor niet alle 200 stofjes behouden blijft.