Wat zijn affirmaties?

Je vraagt je misschien af wat de betekenis van affirmaties is. Op deze pagina deel ik graag mijn ervaring en leg  ik je uit hoe affirmaties mij hebben geholpen om mijn leven op de rit te krijgen.

wat is de betekenis van affirmaties

Waarom affirmeren?

Op deze pagina geef ik je tips en trucs om affirmaties doelgericht toe te passen. Of je nu meer liefde, positiviteit, geld of geluk wilt ervaren > Affirmaties zijn de sleutel tot succes. Ik hoop dat het je net zo gelukkig maakt als dat bij mij het geval is. Want met deze informatie zal je leven gegarandeerd veranderen. Mijn leven is door affirmeren 360 graden gedraaid.

  • Mijn verhaal
  • De Betekenis van Affirmaties
  • Een paar voorbeelden
  • 5 Onmisbare Tips
  • Video met Positieve Affirmaties

Op zoek naar Zelfliefde

Het begon allemaal toen ik na een heftige periode van drank en drugsgebruik op het pad van ‘selfdevelopment’ terecht kwam. Mijn leven was een grote ellende, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik had balans nodig en ging op zoek naar antwoorden.

liefde affirmaties

Zo kwam ik bij ‘toeval’ op het onderwerp affirmaties terecht. Een thema waar ik nog nooit eerder iets over gehoord had. Intuïtief wist ik dat affirmaties mij verder konden helpen. Maar wat de exacte betekenis van affirmaties was, wist ik niet precies.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief:

[mc4wp_form id=”4304″]

Van Guru naar Kennis

In die tijd was ik op zoek naar balans en ik was iedere dag in de bibliotheek te vinden. Speurend naar boeken, zocht ik naar dát ene boek dat mij op het goede spoor zou zettten. Dat ene boek vond ik niet. Maar van het een kwam het ander. Zo las ik verhalen van Guru’s en zo groeide mijn kennis.

wat zijn affirmatiesPositieve Affirmaties

Waarom had ik nooit eerder over affirmaties gehoord? Zelfs op school kreeg ik hier niets over mee. Wat blijkt, als een groot geheim wordt de kennis van affirmeren overgedragen van familie op familie.

Er zijn steeds meer boeken waar je informatie erover kunt vinden en als een spons die water opneemt, nam ik al die kennis uit boeken in me op en als resultaat daarvan gebruik ik vandaag de dag affirmaties om doelgericht mijn leven sturing te geven.

positieve affirmaties

Eigenlijk gebruiken we al ons hele leven affirmaties. Ook jij. In feite zijn alle gedachten die we in ons hoofd hebben, affirmaties. Met name formuleringen als  ‘Ik ben’ en ‘ik heb’ zijn sterke gedachten die ons leven doelgericht indelen. Focus je daarom op positieve affirmaties.

Voorbeelden van Affirmaties

Zeg je tegen jezelf; ‘Ik heb nooit geluk’. dan is dat een affirmatie. Je zegt eigenlijk tegen je onderbewuste; “Ik wil geen geluk, want ik héb nooit geluk”.

Je onderbewuste luistert naar iedere woord dat je zegt én denkt. Begin vanaf vandaag te zeggen; Ik ben de gelukkigste persoon ter wereld. En ook al geloof je jezelf nog niet; Zeg het zo vaak dat je erin gaat geloven! Dat is de kunst van het toepassen van affirmaties.

Je bewuste geest is als een kapitein die aan het roer staat, terwijl je onderbewuste beneden de motoren aanstuurt. Zodra je gedachten niet overeenkomen met wat je écht wilt, kun je net zo hard sturen als je wilt, maar je onderbewuste zal de andere kant op gaan.

Frequentie van Liefde

liefde affirmaties

Toen ik  de betekenis van affirmaties begon te snappen, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Nu snapte ik waarom mijn leven zo ellendig was, ik was totaal op de verkeerde manier gefocused met mijn gedachten. Ik zat niet op frequenties van liefde & geluk.

Met mijn gedachten verzon ik doemscenario’s en zat ik me zorgen te maken over wat er allemaal kon gebeuren. Ik zat eerder te denken aan tegenspoed, totaal verwikkeld in mijn eigen angstpatronen.

Ik denk, dus ik ben.

Pas later toen ik de betekenis van affirmaties begreep, begon bij mij het lampje te branden. Ik bepaal wat ik denk! Ik kan nu op dit moment op twee manieren denken; op het positieve en op het negatieve. Het verhaal dat je jezelf vertelt, is wat je realiteit zal worden. Vraag jezelf eens af; “Hoe vaak laat ik me meeslepen door zorgen en angst?”

Door elke dag positieve affirmaties te benoemen zul je jouw mindset gaan veranderen en een positiever leven gaan leiden. Ik heb een affirmatie video gemaakt met allemaal positieve affirmaties.  Je kunt deze video het beste beluisteren nét voordat je gaat slapen en net nadat je wakker wordt.

Last but not least…

5 Tips van mij, voor jou liefde affirmaties

  • Praat en denk alleen aan wat je wilt
  • Maak elke dag een dankbaarheidslijstje
  • Mediteer dagelijks, maak je schoon van negativiteit.
  • Doe dingen waar je blij van wordt
  • Pas affirmaties minimaal 6 tot 12 weken toe

 

Over mij

Johnny HendriksMijn naam is Johnny Hendriks, 31 jaar en het is mijn missie om mijn beste versie te zijn. Deze versie met je te delen zodat ook jij je weg vind om jouw beste versie te worden. Op creatieve wijze deel ik mijn verhaal en kennis d.mv. muziek, bloggen en vloggen. Wil je 1 op 1 coaching? Stuur me dan een E-mail.

Nieuwsbrief

Wil je nog meer over dit onderwerp te weten komen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Ik hou je op de hoogte, mail je tips en trucs en ik heb interessante cursussen waar je iets mee kunt.

[mc4wp_form id=”4304″]

Inspireer anderen met mijn verhaal en deel deze blog met vrienden & familie.