Wanneer Glasvezel in Zoetermeer? – Planning aanleg

Wanneer Glasvezel in Zoetermeer? – Planning aanleg

Glasvezel in Zoetermeer: ruim 28.000 huishoudens worden voorzien van Glasvezel. T-mobile is momenteel glasvezelverbinding aan het aanleggen in de wijken Seghwaert, de Leyens, Noordhove, Meerzicht en Buytenwegh. Razendsnel internet tot wel 1gb p/s. Eindeloos stream, zonder vertraging met meerdere huisgenoten tegelijk. Dat is pas goed internet. Op dit moment kun je al Glasvezel bij T-mobile aanvragen; Ga direct naar T-mobile Thuis.nl

wanneer heeft zoetermeer glasvezel

Bijna alle Zoetermeerders hebben al snel internet thuis: de kabel. Ziggo biedt via deze zogenoemde coaxkabel behalve tv ook internet tot 1 gb aan. Deze kabel loopt van de bewoner tot aan de wijkkast, vanaf daar gaat het internetsignaal over glasvezelverbinding.

 

Glasvezel van T-mobile in Zoetermeer

Zoetermeer is blij met de aanleg van glasvezel in de Gemeente Zoetermeer en de Gemeente heeft vergunningen uitgegeven om de werkzaamheden uit te voeren. Wijken als Seghwaert, de Leyens, Noordhove, Meerzicht en Buytenwegh zijn als eerst aan de beurt.

glasvezel tmobile zoetermeer gemeente

Voordelen Glasvezel

  1. Snel internet 1.Gbits p.s.
  2. Net zo goedkoop als DSL
  3. Stabielere Internetverbinding

Glasvezel Zoetermeer

De inwoners van Zoetermeer kunnen op korte termijn glasvezel aanvragen, vanaf heden al mogelijk op T-mobile.nl. In De leyens is Tmobile klaar met glasvezel aanleggen. Niet alleen consumenten maar ook bedrijven profiteren van sneller internet.

glasvezel kpn

de Leyens, Seghwaert en meer

Buurtbewoners van de Leyens zien de laatste tijd veel werkzaamheden in de straten. Werkers met oranje hesjes breken stoepen open om het glasvezel in de grond te verwerken. Straten als Shawzijde, en de broekwegzijde bij de Europaweg worden allemaal werkzaamheden uitgevoerd.

Sommige inwoners van de Gemeente Zoetermeer hadden een klacht ingediend. Vanwege de overlast die tijdelijk werd veroorzaakt door de aanleg van glasvezel, hadden bewoners een brief aan de gemeente gestuurd. De Gemeente zoetemeer geeft als reactie de overlast te begrijpen maar geeft aan de aanleg soepel en snel te laten verlopen.

Overstappen naar Tmobile

Het is de bedoeling dat in 2021 een groot gedeelte van Zoetermeer wordt voorzien van glasvezel-aansluiting. Als je gebruik wilt maken van glasvezel dan kun je ervoor kiezen om over te stappen. Overstappen op Glasvezel bij kpn is gratis. Zij regelen de opzegging en leggen glasvezel aan in uw woning. T-mobile glasvezel Zoetermeer postcode check

Hier is een filmpje over hoe glasvezel in de woning wordt geplaatst

Postcodecheck Glasvezel

De eerste glasvezel-aansluitingen vinden plaats in de Zoetermeerse wijken Seghwaert, de Leyens, Noordhove, Meerzicht en Buytenwegh. Het gaat om ruim 28000 aansluitingen. Huishoudens hebben al de vraag gekregen of ze glasvezel willen ontvangen op hun woonadres.

aanleg van glasvezel in rijswijkse buurten

Onderhoudwerkzaamheden in Zoetermeer door aanleg van glasvezelverbinding

Glasvezel wordt wijk voor wijk aangelegd. Eind 2021 start het werk in de overige wijken. Alle bewoners worden geinformeerd over de werkzaamheden. De verwachtingen zijn dat heel Zoetermeer over een paar jaar dekkend internet heeft, zodat alle bewoners kunnen profiteren van een glasvezel internetverbinding. Lees hier hoe overstappen werkt.

Ben jij woonachtig in Zoetermeer? Kijk dan snel op de website van Tmobile of Glasvezel bij jou mogelijk is.

Supersnel internet met Glasvezel

Iedereen heeft recht op goed en betrouwbaar internet. Voor ontspanning maar ook om zaken te regelen. Veel mensen werken vanuit huis en als het hele gezin tegelijk aan het streamen is, dan is glasvezel zeker geen overbodige luxe. De snelheid van Glasvezel is ruim 1000Gbits per seconde. Dat is 10x sneller dan een DSL aansluiting.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een verbinding die in de grond gelegd wordt, hierdoor komt er via een kabel directe verbinding tot stand.  Dit zorgt ervoor  dat het internet supersnel en stabiel blijft. Benieuwd naar wat glasvezel precies is? Bekijk informatie over glasvezel op wiki. Of bekijk hier een filmpje van de consumentenbond over glasvezel.