Glasvezel in gemeente Rijswijk

Glasvezel in gemeente Rijswijk

Glasvezel in Rijswijk: ruim 9000 huishoudens krijgen de mogelijkheid tot Glasvezel. Supersnel internet met snelheden tot 1Gbit. Ongeveer 10 keer sneller dan een DSL verbinding. De Gemeente Rijswijk is blij met de komst van glasvezel in Rijswijk en heeft vergunningen uitgegeven om de werkzaamheden uit te voeren. Wijken als oud-rijswijk, leeuwendaal en cromvliet zijn als eerst aan de beurt.

 

glasvezel in rijswijk

Glasvezel Rijswijk

De inwoners van Rijswijk kunnen op korte termijn glasvezel aanvragen, vanaf heden al mogelijk op kpn.nl. In Oud-rijswijk is kpn-netwerk actief glasvezel aan het aanleggen. Niet alleen consumenten maar ook bedrijven profiteren van sneller internet.

Buurtbewoners van oud-rijswijk zien de laatste tijd veel werkzaamheden in de straten, werkers breken met een kraantje stoepen open om glasvezelverbinding in de grond te verwerken. Aan het eind van de rijswijkseweg heeft kpn een billboard geplaatst met de tekst “Rijswijk wordt voorzien van Glasvezel”. Straten als caan van necklaan, haagweg, de lindelaan, geestesbrugweg, eiklaan en de kerklaan worden allemaal werkzaamheden uitgevoerd.

Sommige inwoners van de gemeente rijswijk hadden een klacht ingediend tegen de overlast die tijdelijk veroorzaak werd door de aanleg van glasvezel. De Gemeente Rijswijk geeft als reactie de overlast te begrijpen maar geeft aan de aanleg soepel en snel te laten verlopen.

Naar zeggen wordt in 2021   een groot gedeelte van Rijswijk voorzien van glasvezelaansluiting. Als je gebruik wilt maken van glasvezel dan kun je ervoor kiezen om over te stappen. Is glasvezel nog niet beschikbaar dan zou je alsnog kunnen overstappen naar kpn. Kpn doet gratis een upgrade van dsl naar glasvezel.

Postcodecheck Glasvezel

De eerste aansluitingen vinden plaats in Cromvliet, Oud-Rijswijk, Bomenbuurt, Leeuwendaal, Havenkwartier en het Rembrandkwartier. Het gaat om ruim 8000 aansluitingen en huishoudens hebben al de vraag gekregen of ze glasvezel willen ontvangen op hun woonadres.

Doe hier de postcodecheck voor glasvezel en ontdek of supersnel internet op jouw adres beschikbaar is.

glasvezel verbinding rijswijk aanleg

Snelheid: 1000Gbits per Seconde

Iedereen heeft recht op snel internet. Voor ontspanning maar ook voor werk. Veel mensen werken vanuit huis en als het hele gezin tegelijk aan het streamen is, dan is glasvezel zeker geen overbodige luxe. De snelheid van Glasvezel is ruim 1000Gbits per seconde. Dat is 10x sneller dan een DSL aansluiting. Alles over overstappen Internet en Tv

Wat is glasvezel?

Glasvezel zorgt er met name voor dat het internet supersnel en stabiel blijft. Benieuwd naar wat glasvezel precies is? Bekijk informatie over glasvezel op wiki.

Of bekijk hier een filmpje van de consumentenbond over glasvezel.

Onderhoud in de wijk

Het netwerk wordt in rijswijk, wijk voor wijk aangelegd. Eind 2021 start het werk in de overige wijken. Alle inwoners worden geinformeerd over de werkzaamheden. Lees hier hoe overstappen werkt.

De verwachtingen zijn dat heel rijswijk over een paar jaar dekkend internet heeft, zodat alle bewoners kunnen profiteren van een supersnelle internetverbinding.

Ben jij woonachtig in Rijswijk? Kijk dan snel op de website van kpn of Glasvezel bij jou mogelijk is.