Feng Shui Toepassen in Huis

Feng Shui Toepassen in Huis

Geld aantrekken

Wat is Feng Shui? Hoe kun je met deze oosterse filosofie meer geld, liefde en rijkdom aantrekken? De Pachira boom is in de Fengshui dé geldboom waarmee je meer geld zult aantrekken. Of je nu meer geld, geluk, gezondheid of liefde wilt aantrekken. Door Fengshui in huis toe te passen kun je meer flow creëren. Vragen die op deze pagina beantwoord worden:

 • Wat is Feng Shui
 • De 5 Elementen
 • Feng Shui in huis toepassen
 • Wat is een Bagua Kompas?
 • Geld aantrekken
 • Liefde aantrekken

feng shui geld aantrekken

Intro Feng Shui

Hoewel er talloze Feng Shui opleidingen bestaan heb ik alsnog een kleine opsomming gemaakt van de meest belangrijke zaken omtrent feng shui. Het toepassen van deze oosterse filosofie zorgt ervoor dat je meer positieve energie aan zult trekken. Kleine aanpassingen zoals het aanschaffen van een geldboom of het kopen van bepaalde symbolen kan jouw rijkdom al vergroten.

feng shui toepassen

Je woning Feng Shui maken

Tijdens de opleiding heb ik veel ervaring opgedaan hoe je Feng shui kunt toepassen. In een groep met cursisten maakten we elkaars huis Feng Shui. Zo kregen we direct de kans om de theorie van Feng Shui in de praktijk toe te passen. Dit gaf een extra dimensie aan de opleiding die je niet bij veel aanbieders vind. We namen allemaal wat versnaperingen mee en beleefden veel lol aan de bijeenkomsten.

Een skypegesprek van ongeveer 20 minuten. Een persoonlijk rapport van je huis én een geboorte analyse. Nu tijdelijk voor slechts €49,- Mail Mij Voor een Feng Shui Analyse

Wat is Feng Shui?

Hoe ik het graag beschrijf en wat de betekenis van Feng Shui is, is dat Feng Shui een oosterse manier van je huis in richten is waarbij het hoofddoel is om Chi (energie) vrij te laten stromen door je huis. Zo kunnen kleuren, vormen, objecten en bepaalde materialen de Chi in huis versterken, verzachten of zelfs vernietigen. Op sommige plekken in huis wil je juist de Chi versterken of in balans brengen.

Yin en Yang

De Chi, bestaat uit het Yin en Yang principe. Mannelijk Vrouwelijk, licht en donker, warm en koud. Alles in het universum heeft zijn tegenpool en het doel is om balans te vinden in beide aspecten. Feng Shui maakt gebruik van deze wetten en hierdoor creëer je harmonie in huis. Met het Gebruik van planten, stenen en natuurlijke elementen versterk je de natuurlijke Chi.

geld aantrekken

5 Elementen

De 5 elementen waar gebruik van wordt gemaakt zijn: Water, Vuur, Aarde, Metaal en Hout. Elk element staat voor 1 of meerdere aspecten in ons leven en beinvloeden  ons Liefdesleven, Geluk, Welzijn, Rijkdom, Creativiteit, Wijsheid en Relaties. Feng Shui in huis toepassen zorgt voor meer positiviteit op deze vlakken.

Windrichtingen

Elk element behoort tot een windrichting.  Met een kompas kun je zien waar de elementen in jou huis bevinden. (iPhone heeft een kompas-app). Zo hebben we 4 hoofdwindrichtingen; Noord, Oost, , Zuid, West. En ook nog eens 4 sub- windrichtingen; Noord-Oost / Noord-West / Zuid-West / Zuid-Oost. Hieronder een lijstje van element en de bijbehorende windrichting. Begin direct met Feng shui toepassen in huis!

 • Noord – Water / (Carriere)
 • Noordoost – Aarde / (Kennis & Wijsheid)
 • Oosten – Hout  / (Gezondheid en Familie)
 • Zuidoost – Hout / (Rijkdom en Welzijn)
 • Zuid – Vuur / (Roem en Erkenning)
 • Zuidwest – Aarde  / (Relaties)
 • West – Metaal / (Kinderen & Creativiteit)
 • Noordwest – Metaal / (Vrienden en Leraren)

Goede Chi in Huis

Een goede positieve chi stroomt het best in een opgeruimd huis. Het huis netjes en schoonhouden is belangrijk voor een goede doorstroming. Planten en bloemen hebben een positief effect en trekken positieve chi aan. Daarnaast werken planten als een natuurlijk luchtfilter en voorzien planten je van extra zuurstof.

feng shui

Opgeruimd staat netjes

Als er veel troep in huis ligt en spullen waar u geen of weinig gebruik van maakt zorgt dat voor een stagnatie in Chi. Persoonlijk loop ik door mijn woning en kijk ik of er spullen zijn die ik de afgelopen 3 maanden niet heb gebruikt. In dat geval gaat het naar de kringloopwinkel, verkoop ik het of gooi ik het weg. Zo maak ik ruimte voor nieuwe dingen.

Feng Shui, Rijkdom, Geld en Voorspoed

Geld aantrekken door gebruik te maken van Feng Shui doe je door de focus te leggen op het Zuid Oosten van je huis en valt onder het element Hout. Niet alleen geld maar ook voorspoed, rijkdom en groei zal worden geactiveert als je deze windrichting aanpast op het hout element.

rijkdom feng shui

De kleuren die je hiervoor kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld; groen en bruin. Hang een schilderij op met het bos of de natuur. Ook langwerpige vormen, rechthoekig, versterken het houtelement. Plaats mooie grote planten in het oosten.

Feng Shui Geldboom

Zo kun je ook gebruik maken van een geldboom. Hiermee versterk je de chi die geassocieerd word met rijkdom. Binnen de Feng Shui heb je verschillende planten en geldbomen die voor meer rijkdom zorgen. De pachira aquatica is bij uitstek de Geldboom die meer geld aantrekt en de algehele rijkdom vergroot.

pannenkoekenplant betekenis
Meerdere pannenkoekenplanten bij elkaar versterken het effect van Feng Shui

Niet alleen de Pachira, ook de pannenkoekenplant trekt geld aan. De Chinezen wisten allang  de betekenis van dit kleine ronde pannenkoekenplantje; namelijk meer geld, flow en rijkdom.  Dit komt omdat de pannekoekenplant de vorm heeft van geld heeft.

Koop hier de Pachira Geldboom

geldboom feng shui
Pachira geldboom

Geld aantrekken meditatie:

Feng Shui, Liefde in het Zuid Westen

Liefde aantrekken met Feng Shui doe je door het zuid-westen aan te passen. Je liefdesleven valt in deze windrichting en valt onder het element aarde. Als eerste is een goede Chi doorstroming belangrijk maar ook de juiste kleuren, vormen en materialen. Hierdoor versterk je het element aarde  óf moet je die juist verzachten. Dit hangt af van je huidige interieur. Wat goed werkt is bijvoorbeeld 2 rozenkwarts hartjes. Een kristal  is namelijk een aarde element.

liefde feng shui

Feng Shui Analyse

Door een analyse te maken van je huis kun je doelgericht deze plekken aanpassen. Zo draag je zorg dat de Chi beter kan stromen en zal er een verbetering plaatsvinden op deze aspecten in je leven. Als je bijvoorbeeld liefde wilt aantrekken dan analyseer je het zuid-westen in huis.

Bagua Kompas

De Feng Shui Bagua is een plattegrond met daarop alle ementen voorzien van kleuren die vertellen welke element waar bevind in je huis. Dit is een manier om je huis meer Feng Shui te maken. Nu hoef je niet elke muur volgens de elementen te kleuren want dan heb je zo een clownenhuis (tenzij je dat leuk vind natuurlijk). Maar zorg je dat een mix van vormen, kleuren, materialen de Chi versterken of in balans brengen.

bagua

Feng Shui Advies op Maat

Een persoonlijke analyse bestaat uit een berekening van je geboortedatum en naam. Hieruit komt naar voren welke elementen er in jouw systeem bevinden.  Mensen met een vuur element doen er goed aan om meer hout element in zijn of haar omgeving toe te passen omdat hout vuur voedt. Zo kun je ook best kleding dragen die bij jou element past.

Een skypegesprek van ongeveer 20 minuten, een persoonlijk rapport van je huis en een geboorte analyse. Nu tijdelijk voor slechts €49,- Na deze analyse heb je inzicht in hoe chi werkt en welke aanpassingen je kunt doen om de Chi te verbeteren. Mail Mij Voor een Feng Shui Analyse

Bellen of WhatsApp kan ook: 06-40956661

Met vriendelijke groeten,

Johnny Hendriks

 

Filmpje met tips toepassen van Feng Shui in je huis 

Feng Shui op Wikipedia

 

Bekijk hier de C9 Detox